all Logo projects
Locatie
Nederland

Logo ontwerp voor een Food & Lifestyle coaching platform

Roots & Carrots

Roots & Carrots is een in Nederland gevestigd food & lifestyle coaching bedrijf. Cliënten helpen naar een evenwichtige levensstijl door middel van mentale coaching en voedingsadvies. Ruud van Bergen werd ingehuurd om een compleet logosysteem te ontwerpen dat een professionele, kundige organisatie zou communiceren met een benaderbare uitstraling.

Over Roots & Carrots: Coaching business

Roots & Carrots Staat voor vitaliteit en balans met de hulp van voeding.

Meer energie ervaren, een positief gevoel, het verminderen van lichamelijke klachten en het kunnen maken van bewuste keuzes zijn, naast afvallen, belangrijke resultaten na het aanpassen van je voeding.

Je gedachten en gevoelens kunnen diep geworteld zijn. Daarom is het goed om hulp te vragen. Help patronen te doorbreken en een duurzame, gezonde voeding te ontwikkelen.

Ontwerp eenLogo for a coaching platform

Een logo dat de kernwaarden (positiviteit, kennis en eerlijkheid) van Roots & Carrots omarmt en toch benaderbaar blijft. Dit was de uitdaging. De naam Roots &Carrots in combinatie met food en lifestyle is uiteraard een mooie bron voor logo-inspiratie.

Het simplistische symbool van het logo is een uiterst herkenbaar en effectief identificatiemiddel dat de naam Roots & Carrots weerspiegelt. Het logo symbool heeft een verborgen vork die het voeding & coaching aspect vertegenwoordigt. De wortel is in een horizontale positie geplaatst en creëert een voorwaartse beweging. Dit staat voor coaching naar een positieve levensstijl.

 

Naast het creëren van een simplistisch en herkenbaar logo, moet het ook een deskundige en ervaren organisatie uitstralen. Het serif lettertype roept de gewenste professionaliteit en betrouwbaarheid op, het is ook een aanvulling op het meer benaderbare symbool van de wortel.

Het gebruik van aardetinten in de identiteit van het merk vormt een mooi contrast met de frisse oranje wortel. Deze zachte tinten kunnen worden geassocieerd met een eerlijke en benaderbare bedrijfsvoering. Terwijl de oranje kleur een frisse start en mooie toekomst symboliseert.

Een flexibel logo systeem

Ruud van Bergen heeft naast het basis logo een veelzijdig en flexibel te gebruiken logo systeem voor gebruik in verschillende media.

For this system there are different elements of the logo used to create a stacked wordmark, favicon and a tagline seal. The tagline seal logo works perfectly at the end of the website pages and newsletters. As for the favicon is primarily placed on top of elements where you only have a tiny amount of space. For example on top of social media posts.

Voor dit systeem zijn er verschillende elementen van het logo die worden gebruikt om een gestapeld woordmerk, favicon en een tagline seal logo te maken. Het tagline seal logo werkt bijvoorbeeld perfect aan het einde van webpagina's en nieuwsbrieven. Wat betreft de favicon. Deze wordt voornamelijk geplaatst wanneer je maar een kleine hoeveelheid ruimte ter beschikking hebt. Bijvoorbeeld in een posts op social media of bij het icoon naast de browsertab.

Deliverables

Logo ontwerp voor een tropical house music festival evenement

Arrow right

Logo ontwerp voor een Food & Lifestyle coaching platform

Arrow right

Logo ontwerp voor een online afhaal & bezorg platform voor vuile was

Arrow right